Selidba sa porodicom u Beograd: Praktični saveti i trikovi - Jeftino

Selidba sa porodicom u Beograd

Praktični saveti i trikovi

Moj suprug je radio u aj-ti kompaniji iz Beograda, ali je mogao da radi od kuće u svom rodnom Kruševcu. Tu smo i živeli. Ja sam radila u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, ispostava Kruševac, i poslom sam bila vezana za taj grad. Međutim, želeli smo promenu, želeli smo da odemo u veći grad, da sebi i svojoj deci pružimo više mogućnosti i zato smo odlučili da se preselimo u Beograd. Podnela sam zahtev za premeštaj u neku od ispostava Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Beogradu. Sedam meseci kasnije, u maju 2023. godine, dobila sam zeleno svetlo da se prebacim na isto radno mesto u našu prestonicu, preciznije u ispostavu RFZO Zemunu, počevši od septembra 2023. godine.

Bilo je dovoljno vremena da se sve isplanira – iznajmljivanje ili kupovina stana i selidba. Kao što većina ljudi zna, zaposleni u aj-ti sektoru imaju dobre plate, pa tako i moj suprug, te smo se brzo odlučili da kupimo stan, i to u Zemunu, u naselju Zemunske kapije. Stan je nekoliko stanica autobusom udaljen od mog radnog mesta, a kolima treba desetak-petnaestak minuta do sedišta njegove firme na Novom Beogradu. Da ne ulazimo u detalje kupovine, jer to nije tema ovog teksta, brzo smo sve završili i kupili četvorosoban stan od 123 metara kvadratna.

Preostala nam je selidba. Nakon brze kupovine stana činilo nam se da će selidba ići mnogo, mnogo teže, ne toliko zbog količine stvari koju je trebalo prebaciti, već zbog organizacije posla kao što su pakovanje i prevoz stvari.

Prvo smo pomišljali da ja sa prijateljicama i sestrom spakujem sve stvari, pa da muž i prijatelji kamionom koji bismo iznajmili u Kruševcu prevezu stvari u Zemun. Hteli smo da to bude naše, ne mogu da kažem oproštajno, ali pozdravno druženje sa našim porodicama i našim prijateljima, ali smo shvatili da bi to iziskivalo vreme i napor svih koji bi bili uključeni u to. Druženje bi se pretvorilo u umor i nervozu, a to nismo želeli. Želeli smo da naš odlazak iz Kruševca prođe što bezbolnije. Još jedan razlog što se na kraju nismo odlučili za „amatersku“ selidbu bila je prenos i prevoz stolarije koju su za naš stan po meri, kao poklon za useljenje, uradili otac i brat moga muža Dragana. Nismo želeli da se nešto ošteti u nošenju i prevozu stvari.

Druga opcija nam je bila da unajmimo profesionalnu ekipu za selidbe. Hvala bogu na internetu i što sve što vam je potrebno možete tamo da nađete. Iskucali smo ključne reči u pretraživač i iskočilo nam je nekoliko opcija. Nakon razgovora sa nekoliko firmi koje se bave selidbama, rešili smo da izaberemo firmu Selidbe Beograd, i to iz više razloga. Menadžer firme (kasnije će se ispostaviti da je u pitanju vlasnik firme) bio je najljubaznija osoba sa kojom sam razgovarala od svih predstavnika firmi za selidbe koje sam zvala, spreman da odgovori na svako moje pitanje. Bez obzira što se nisam odmah izjasnila da želimo tu firmu, dobila sam nekoliko korisnih saveta za selidbu. Ponudu cene selidbe smo dobili na osnovu naše procene koliko stvari (odeća, obuća, knjige, posuđe, stolarija, deo posteljine, ostalo) ima da se nosi i ona je bila veoma korektna.

Dogovorili smo se da selidbu sprovedemo 31. jula, kako bismo se ceo mesec avgust privikavali na život u Beogradu (Zemunu), pre nego što naša starija ćerka Zorana, prvo od naše troje dece, krene u osnovnu školu i pre nego što ja krenem na posao.

Pre samog početka selidbe i pakovanja na sajtu firme Selidbe Prevoz Beograd pročitala sam tekst „Kako organizovati efikasno pakovanje za selidbu u Beogradu“. Moram reći da mi je mnogo pomogao za naše pakovanje i da sam se umnogome njime rukovodila prilikom našeg pakovanja.

Prvi savet – topla preporuka svima da pročitaju taj tekst.

Najpre sam napravila spisak po prostorijama po stvarima koje je trebalo da selimo. Dobra stvar u našoj selidbi je bilo to da nismo morali da nosimo sve stvari iz kuće, jer je ona ostala u našem vlasništvu. U kući smo ostavili svu belu tehniku, oko polovine posuđa, deo knjiga…

Drugi savet koji vam dajem – ukoliko imate mogućnost da ostavite deo stvari u nekretnini iz koje se selite, zato što ona ostaje u vašem vlasništvu ili prelazi u vlasništvo osobe koja vam je dala da ostavite stvari na duži period, obavezno to učinite. Nemojte da mislite da će vam sve iz starog stana/stare kuće biti potrebno. Neće! Ono što zaista nema potrebe da nosite, nemojte da nosite. Neka ostane u tom starom stanu, pa ako vam zatreba možete da ga uzmete.

U pripremu selidbe sam uključila i svoje dve ćerke Zoranu i Jovanu, naravno, onoliko koliko su one bile zainteresovane. Plan mi je bio da sa njima prođem kroz njihove stvari koje bi one ponele za Beograd, odnosno ostavile u Kruševcu. Kao starija, Zorana je više učestvovala u tome, samim tim, taj posao je sa njom duže trajao. Rešila je da u Kruševcu ostavi pola svojih igračaka i deo odeće. Jovana je tražila da joj ponesemo sve igračke i obavezno sve haljinice koje je imala. Na kraju je rekla da želi da ponesemo sve što je njeno i na to sam pristala. Sina Đorđa nisam uključila u ovaj posao, jer on kao dvoipogodišnjak nije bio dovoljno veliki da mi jasno kaže šta ne moramo da nosimo za Beograd.

Treći savet – uključite svoju decu u selidbu, kako bi vam oni pomogli u odluci šta nosite od njihovih stvari, a šta ne. Tako izbegavate situaciju da vas dete pita gde su mu neke stvari, a da morate da odgovorite da to niste poneli. Druga dobra strana ovog pristupa je da sam zahvaljujući mojoj Zorani pakovala nekoliko kutija igračaka i jednu torbu odeće manje.

Isto što sam uradila sa Zoranom i Jovanom, uradila sam i sa mužem Draganom. Zajedno smo prošli kroz njegove stvari i dobar deo odeće i obuće smo ostavili u Kruševcu.

Četvrti savet – uključite svog partnera u selidbu njegovih stvari, baš kao i vašu decu. Razlog je isti kao malo pre – smanjićete broj stvari koje selite!

Što se tiče knjiga, poneli smo sve dečije knjige (oko 200 knjiga) i jako malo Draganovih i mojih knjiga, samo one reprezentativne (klasike), one koje smo u tom trenutku čitali i one koje smo planirali da čitamo. Umesto selidbe preko 1000 knjiga, sa sobom smo poneli svega 100 knjiga.

Peti savet – ako ne morate, nemojte svaku knjigu da nosite sa sobom. Uštedećete sebi vreme u pakovanju i prevozu stvari.

Konačno je došao i dan pakovanja. Na kraju sam ipak pozvala sestru da pomogne u selidbi, ona je naravno pristala i na tome sam joj mnogo zahvalna. Svi koji smo se selili znamo da su dodatne ženske ruke u selidbi jako važne.

Šesti savet – zamolite majku, sestru, snaju, tetku, prijateljicu, da vam pomogne u pakovanju stvari, pod uslovom da je ta osoba kompatibilna sa vama i da je spremna da sluša vaše instrukcije prilikom selidbe.

Sedmi savet – sklonite decu i muža iz stana kada pakujete stvari. Nije vam potrebno bilo šta što može da vas dekoncentriše dok radite taj posao. Dragan i deca su taj vikend otišli kod mojih roditelja u moj rodni Brus, pa smo sestra i ja sve natenane spakovale. Bilo nam je dovoljno nekoliko sati.

Osmi savet – što se pakovanja stvari tiče ponovo vas vraćam na tekst „Kako organizovati efikasno pakovanje za selidbu u Beogradu“ na sajtu firme Selidbe Prevoz Beograd. Tamo je sve što treba da znate.

Deveti savet – aposlutno ništa od hemije i higijene nemojte da nosite iz vašeg jednog stana u drugi stan. Hemija i higijena će vam biti potrebne u starom stanu. Za novi stan kupite novu higijenu i tako uštedite sebi vreme koje biste potrošili na pakovanje, nošenje i prevoz.Ako ikada morate da prenosite i prevozite stolariju, i to velike količine, obavezno unajmite profesionalnu ekipu za selidbe. To je deseti savet. Ni jedna daska nije bila oštećena, a verujte da ih je bilo mnogo (ormani, ormarići, police).

Jula 31. 2023. godine, ujutru, ispred naše kuće se parkirao kamion. Momci koji su radili selidbu su bili brzi i profesionalni. Spakovali su sve stvari veoma brzo, a zatim su dovezli kamion ispred radionice mog svekra. I tu su sve završili veoma brzo. Dogovorili smo se da odu da popiju kafu i pojedu nešto u Kruševcu, a da mi krenemo za Beograd, kako bismo ih dočekali u našem stanu.

Za Beograd smo išli Dragan i ja, kao i njegov otac, brat i njihova ekipa majstora, koja je trebalo da namesti stolariju. Sve je išlo kao na filmu. Momci za selidbe su prvo iznosili stolariju i stavljali je tamo gde je govorio moj svekar, a zatim je odmah nameštana stolarija. Kada je završeno sa iznošenjem stolarije, počelo je unošenje ostalih stvari tamo gde sam ja govorila. Kako je selidba prošla kako treba, bez ijednog najmanjeg problema, izvukla sam jednu staklenu čašu iz kutije i polomila je namerno, zbog uroka. Momci nisu mogli da ostanu na po čašici rakije, popili su po sok, jer su imali još jednu selidbu uveče.

Pre nego što sam se posvetila raspakivanju stvari, imala sam nekoliko trenutka da pomislim kako je sve prošlo savršeno i bez ikakvog problema. Sebi sam tada rekla da ako se ikada budem ponovo selila, taj posao ću sigurno opet raditi sa firmom Selidbe Prevoz Beograd. Toliko od mene, nadam se će vam moji saveti biti korisni.

Selidba sa porodicom u Beograd: Praktični saveti i trikovi- Povoljne Selidbe Beograd Prevoz

Selidba sa porodicom u Beograd: Praktični saveti i trikovi Povoljne Selidbe

Selidbe Beograd Prevoz Kamionom

Selidbe Kamionom Jeftino Povoljno

Povoljne Selidbe Beograd Prevoz Kamionom pouzdano jeftino brzo i efikasno, dugogodišnje iskustvo

Selidbe Beograd Agencija Firma za Prevoz nudi jeftino povoljno seljenje stanova kuća lokala. Kao i firme poslovnog stambenog prostora magacina vikendica BG

Selidbe Beograd glavna i osnovna delatnost kojom se bavimo su selidbe. Prevoz povoljno, tu smo za Vaše sigurno, bezstresno i brzo preseljenje beograd.

Vršimo profesionalne usluge seljenja stambenog, poslovnog prostora jeftino. Selidbe u Beogradu u Srbiji, kao i u inostranstvu.

Besplatno Vas savetujemo, i besplatno procenjujemo uslugu. Radimo non-stop, svim danima, tokom cele godine bez obzira na vikende i praznike.

Povoljne Selidbe Beograd Prevoz Kamionom

Besplatna Procena Selidbe Beograd

saveti za selidbu prevoz beograd

Šta kažu korisnici
Beograd:

Jelena sa Čukarice: Mogu da pohvalim sve radnike u firmi jer su stvarno profesionalni. Iselili su moje stvari veoma pažljivo

Milica iz Novog Beograda: Zahvaljujuću vašoj firmi. Istog dana sam preselila sve stvari u moj novi stan. Hvala Vam puno

Zoran Palilula: U potrazi da moje slike koje su mi veoma važne preselim u atelje. Naišao sam na vašu firmu koja se jednostavno izdvajaju od svih ostalih. Tu nema dileme

Dragana iz Rakovice: Momci sjajni ste, svaka čast. Predložiću Vas svima kojima trebate

Petar sa Savskog Venaca: Trebalo je odmah da ispraznim stan i prebacim stvari u drugi. Pozvao sam vašu firmu. Ja ljudi ne znam šta bi radio sada da ne postojite, Hvala Vam

Dragan iz Stari Grad: Retko gde može da se nađe prava profesionalnost u našoj zemlji i naravno usluga. Sve pohvale od mene

Mica sa Voždovaca: Moje kućne ljubimce sam preselila preko vaše firme. Mogu samo da Vam poželim sve najbolje i Hvala Vam Puno

Gorica sa Vračara: Ostalo je šut i neke stare komode koje sam htela da bacim. Pozvala sam vašu firmu. I oni su istog dana došli i rešili moj problem

Dejan iz Zemuna: Oduševljen sam načinom na koji se firma odnosi prema nama. Sa puno uvažavanja i predanosti da nam izađu u susret

Kristina sa Zvezdare: Pozvala ih i u roku od nekoliko sati došli su i prebacili smo sve stvari u pomoćnu zgradu. Stvarno su super

Goca iz Barajeva: Preporučila Vas je moja drugarica. Kontaktirala sam Vas i moj klavir je sada u jednom novom prelepom stanu. Momci kod mene možete uvek na kafu

Milan iz Grocke: Preselio sam stvari u inostranstvu i mogu da preporučim svima vašu firmu. Sve su uradili veoma profesionalno

Danijela iz Lazarevaca: Selidba Banke je protekla sjajno, kasa, štandovi, stolovi, oprema. Mogu samo da Vas pohvalim

Goran iz Mladenovaca: Ogroman magacin od 500 kvadrata smo iselili za 2 dana Vašim kamionom. Sjajno ste obavili posao

Biljana iz Obrenovaca: Trebalo mi je odmah da prebacim Ta peć, krevete, televizor, moljca fotelju, orman. Došli su iz vaše firme Pikap-om i sa lakoćom preselili stvari

Nebojša iz Sopota: Ja sam penzioner i nisam mogao sam da prebacim stvari. Unajmio sam radnike, došli su momci i završili posao

Stefan sa Surčina: Trebalo je avionom da pošaljeme neke stvari u inostranstvo. Tražio sam pakovanje od vaše firme, oni su veoma brzo došli, ljudi hvala Vam

Pozovite