Iskustva selidbe: Priče i saveti iz Beograda - Jeftino

Iskustva selidbe: Priče i saveti iz Beograda

Iskustva selidbe Priče saveti iz Beograda

Prvi put sam se selio iz roditeljskog stana u bratovljev stan. Razdaljina između dva stana na Novom Beogradu nije bila ni kilometar peške. Jeste to bila prava selidba, prešao sam iz jednog u drugi stan i preneo sam skoro sve svoje stvari (odeća, obuća i knjige), ali to nije bila selidba ni približno onim velikim selidbama, kada iznosite sve stvari iz jednog stana i nosite ih u drugi stan. Selidba je trajala nedelju dana. Posle posla bih otišao kod roditelja, spakovao deo svojih stvari i poneo ih sa sobom. Mogu da kažem da nisam ni osetio selidbu, nisam se pomučio, što ljudi inače često moraju da urade kada se sele. Moj savet je da kada imate ovakvu selidbu - ne mnogo stvari i praktično neograničeno vreme - da se preselite kao što sam ja učinio. Zašto sebe da opterećujete, da stvarate sebi tenziju da nešto morate sad i odmah da završite i da se umarate kada za tim nema potrebe?

Iskustva selidbe - Priče saveti iz Beograda

Zoran Krstić:

Do sada sam se u životu selio dva puta.

Drugi put sam se selio iz bratovljevog u svoj stan, ovaj put ne sam, već sa svojom trudnom suprugom. Razdaljina između dva stana ovaj put je bila nešto veća, ali smo sada i zbog saobraćaja i zbog količine stvari morali da prevezemo stvari. Mogućnost da stvari prenosim peške nisam ni razmatrao. Iako ni ovaj put nisam bio ograničen vremenom, jer je bratovljev stan nakon našeg odlaska ostao prazan, želeo sam da sve završimo ne za jedan dan, nego za jedno prepodne. Vodio sam se time da taj važan posao supruga i ja odradimo što pre, da bismo mogli da se posvetimo drugim poslovima. Stvari smo počeli da pakujemo na dan selidbe, odnosno kada smo ustali. U pakovanju smo učestvovali oboje, svako je pakovao svoju odeću i obuću u torbe, velike crne kese (one kese za đubre) i cegere. Knjige smo spakovali u kutije, koje smo nabavili u lokalnoj prodavnici u bloku 29. na Novom Beogradu u kojem smo živeli. Posuđe i noževe je spakovala moja supruga u cegere. Tek kada sam počeo da nosim stvari u kola shvatio sam koliko stvari imamo i da neću moći sve da prebacim u jednoj turi. Na kraju će se ispostaviti da smo tri puta napunili kola i vozili ih do mog stana. Što se nošenja stvari tiče, u tome mi je pomogao moj prijatelj Stefan. Jesam se umorio od nošenja stvari, ali sam barem taj umor podelio sa njim.

Kada malo bolje razmislim o svojoj drugoj selidbi, mislim da je nekoliko stvari trebalo da uradim drugačije.

Prva, što se pakovanja tiče, stvari je trebalo da pakujemo jedan dan ili možda čak i više dana, a ne jedno prepodne, jer smo imali vremena za to. Tako je trebalo da uradimo iz dva razloga. Ne bismo žurili i sebi stvarali bespotrebnu tenziju da sve mora da se završi u roku od nekoliko sati. Kada se nešto radi brzo, čovek često zaboravi da odradi neki deo posla, u ovom slučaju da zaboravi nešto da spakuje ili da loše spakuje stvari, pa kad ih prebaci da ne može da se seti šta je sa čim spakovao. Takođe, da smo se natenane spakovali i stvari vozili sutradan nakon završetka pakovanja imali bismo vremena da vidimo i procenimo koliko stvari zaista imamo, pa da u zavisnosti od toga organizujemo jedan ili više automobila za prevoz stvari (unajmljivanje kombija je u startu otpalo kao opcija, jer nismo prebacivali ništa od nameštaja i bele tehnike).

Druga stvar koju je trebalo da uradim drugačije, a koja proizilazi iz prve, trebalo je da pozovem još dva prijatelja da mi pomognu u prevoženju i nošenju stvari. Posao bi bio mnogo brže završen i mnogo manje bih se umorio. Naravno, neko ima da pozove prijatelje da mu pomognu u selidbi, neko nema. Ja sam ih imao, a nisam ih zvao. To su dve greške koje prilikom sledeće selidbe neću ponoviti. Ako imate prijatelje da vam pomognu u selidbi obavezno ih zovite, prijatelji zato postoje, da se nađu i pomognu kada imate neku potrebu. Nakon prenošenja stvari možete poručiti neku klopu i družiti se, selidba sigurno tako prijatnije prođe.

Jelena Rančić:

Sa selidbom sam se prvi put suočila na svom poslu. Selili smo iz manjih prostorija u veće prostorije i ja kao ofis menadžer u novinskoj agenciji sam dobila zadatak da organizujem naše preseljenje. Sve stvari je trebalo spakovati i prebaciti sa jedne lokacije na drugu lokaciju u petak popodne, kako bismo tokom vikenda kolege i ja organizovali nove radne prostorije. Kada se seli firma taj posao radi druga firma, to je moj savet. Na Guglu sam ukucala selidbe Beograd i iskočilo je više firmi koje se bave tim poslom. Sa tri firme sam stupila u kontakt i dogovorila sastanke kako bismo utvrdili šta se od stvari prebacuje i odakle i gde treba da se prebace stvari, kako bismo dobili ponude za te usluge. Jedna od ponuđenih opcija mi je bila kompanija Selidbe Beograd Prevoz. U kratkom razgovoru sa menadžerom te kompanije dogovorila sam se da dođe kod u naše radne prostorije, da pogleda šta sve treba da se preseli, da poglede prostorije u koje se sele stvari i da pošalje svoju ponudu. On je po dogovoru došao sutradan, utvrdili smo šta treba da se spakuje i prebaci. To su bili kompjuteri, stolovi i stolice. Ponudu smo dobili istog dana, nekoliko sati nakon sastanka i vrlo brzo smo je prihvatili.

U dogovoreni petak, momci koji su radili selidbu su se pojavili na vreme u našim prostorijama. Iz kombija su izneli dosta nesklopljenih kartonskih kutija i nekoliko kesa sa lepljivim trakama, markerima i nalepnicama. Od pakovanja prvog kompjutera čovek shvati da je za uspešnu selidbu potrebna dobra organizacija, gde se zna ko je za šta zadužen. Momci su brzo sklapali kutije, rasklapali kompjutere, stavljali ih u kutije, označavali kutije rednim brojevima koje su dobili od mene, lepili kutije i stavljali ih sa strane. Zatim su počeli da iznose unapred označene stolove i stolice u kombi. U nekoliko tura su prevezli sve stolove i stolice u naše nove radne prostorije na unapred označena mesta, a zatim su u jednoj turi prebacili kompjutere. Svi kompjuteri su stavljeni na iste one stolove na kojima su se nalazili pre. Cela selidba je trajala svega nekoliko sati i moje kolege iz računarskog sektora naše firme su mogle već u petak uveče da raspakuju kutije sa kompjuterima, da ih nameste na stolove i da ih povežu na struju i internet. Posao za koji sam se pomalo plašila kako će proći, odrađen je maksimalno profesionalno i veoma brzo, bez ijedne zamerke.
U narednih nekoliko godina kad god se neko koga poznajem selio ili kada se selila neka firma sa kojom sarađujemo ja sam im preporučivala firmu Selidbe Beograd Prevoz. Svi su bili zadovoljni uslugom i cenom, bez žalbi i zamerki.

Na kraju, nakon što sam zatrudnela, došao je trenutak da se muž, moja nerođena beba i ja preselimo iz našeg stana u našu kuću. Nisam se dvoumila da li da se u četvrtom mesecu trudnoće sama bavim selidbom ili da to izvedem uz pomoć momaka iz firme Selidbe Beograd Prevoz.

Vrlo brzo smo se sve dogovorili i zakazali selidbu. Selidba je počela ujutru, uveče su nam sve stvari bile prebačene u novi stan, bela tehnika stavljena na svoja mesta, kutije sa odećom i obućom ispred ormana u koje je bilo predviđeno da budu stavljene, knjige ispred polica, posuđe u kuhinji...

Znam kako mnogi selidbu doživljavaju kao traumu, nekima je ona manja nekima je veća, zbog haosa sa pakovanjem, prevoženjem, raspakivanjem i raspoređivanjem stvari. Ja tu traumu nisam doživela i ako se nekada opet budem selila neću sebi dopustiti da je doživim, već ću ponovo unajmiti firmu Selidbe Beograd Prevoz da za mene i moju porodicu odradi selidbu. Svakome ko je u mogućnosti preporučujem tu opciju.

Aleksandra Petković


Kada me neko pita za moje iskustvo u vezi sa selidbama, prvo što mi pada na pamet je da su moje selidbe iz jednog u drugi podstanarski stan u prethodnih osam godina od mene napravile profesionalca za tu oblast. Bilo ih je ukupno pet i neću vam dosađivati kako je svaka od njih pojedinačno izgledala, već ću se truditi da vam odmah dam korisne savete kako da vam selidbe prođu što lakše i bezbolnije.

1. Svaka selidba treba da počne sa sastavljanjem spiska stvari koje čovek nosi sa sobom iz starog stana u novi stan. Postoje kategorije stvari koje čovek seli: odeća, obuća, bela tehnika, nameštaj, posuđe, knjige, higijena, hemija, ostalo. Možete napraviti i potkategorije (na primer: bela tehnika - usisivač, fen za kosu, mikrotalasna). Prođite kroz stan, kroz sve prostorije, zapišite svoje kategorije i potkategorije. Često se dešava da ste nešto zaboravili da stavite na spisak. Čim vidite nešto što nije na spisku dopišite to. Imate spisak? Selidba može da počne!

2. Kutije za selidbe nabavljajte u prodavnicama, ako nemate novac da ih kupite. Možda u jednom danu nabavite sve potrebne kutije, a možda vam za to bude bila potrebna cela jedna nedelja, to zavisi od niza faktora (da li u prodavnici hoće da vam sačuvaju i daju kutije, da li je neko tog dana pre vas uzeo kutije, da li ste imali sreće da u prodavnicu dođete baš u trenutku kada je ispražnjeno nekoliko kutija...). Ako su vam kutije hitno potrebne obiđite nekoliko prodavnica ili nekoliko desetina prodavnica, dok ne skupite onoliko kutija koliko mislite da vam je dovoljno za selidbu.

3. Pakujte stvari prostoriju po prostoriju. Sami napravite svoj redosled kako vam odgovara, ali kupatilo uvek ostavite za kraj, jer je najbolji oporavak nakon pakovanja jedno dobro tuširanje. Nemojte prekidati pakovanje u jednoj prostoriji na pola i počinjati pakovanje u drugoj, tako gubite fokus i koncentraciju i onda dolazi do zbrke u glavi šta ste spakovali u kojoj prostoriji, odnosno šta niste spakovali.

4. Obavezno kačite stiki noutse sa natpisima stvari koje pakujete na kutije i kese. Nemojte sebi dozvoliti da ne obeležite kutije i kese, jer prilikom raspakivanja može da se desi da napravite haos sa otvorenim kesama, kutijama i izvučenim stvarima. Kada znate šta vam se nalazi u kesama i kutijama znate šta prvo otvarate i slažete na svoja nova mesta.

5. Ne zaboravite da spakujete posteljinu u kojoj ste spavali poslednje noći u starom stanu. Ja sam se dva puta vraćala po posteljinu u stare stanove dok nisam naučila lekciju.

6. Stan u koji se selite mora da bude čist makar jedan dan pre vaše selidbe! Ili će vam stanodavac predati čist stan ili ćete sami morati da očistite stan. Verujte mi na reč, ne želite da uđete u prljav stan sa vašim stvarima, jer ćete onda pre raspoređivanja stvari morati da operete ormane, police, kupatilo, kuhinju, i da usisate ceo stan, a već ste umorni od pakovanja i nošenja stvari. Dodatni fizički posao vam nikako nije potreban u tom trenutku. Ponavljam, nikako nemojte da istog dana čistite stan i da se selite, biće to previše naporno!

7. Može se desiti da se jedan dan selite, a da već sutradan radite. Mala je verovatnoća da ćete uspeti sve da raspakujete na sam dan selidbe i da će vam sutradan biti haos u novom stanu. Zbog toga bi trebalo da u stanu iz kojeg se selite obavezno spakujte jednu manju torbu sa stvarima koje ćete obući za posao prvi dan nakon selidbe.

8. Pamtite ljude koji su vam pomogli u selidbi i trudite se da vratite tu uslugu. Drugarici koja je pomogla u pakovanju, drugu koji vam je vozio stvari, bratu i njegovim drugarima koji su vam nosili stvari. Sa jedne strane, to je ljudski. Sa druge strane, da li biste vi drugi put pomogli u selidbi osobi koja vama nije uzvratila uslugu kada ste se selili i kada ste je to zamolili?

To je to, nadam se da sam Vam pomogla! Srećna selidba!Iskustva selidbe: Priče i saveti iz Beograda- Povoljne Selidbe Beograd Prevoz

Iskustva selidbe: Priče i saveti iz Beograda Povoljne Selidbe

Selidbe Beograd Prevoz Kamionom

Selidbe Kamionom Jeftino Povoljno

Povoljne Selidbe Beograd Prevoz Kamionom pouzdano jeftino brzo i efikasno, dugogodišnje iskustvo

Selidbe Beograd Agencija Firma za Prevoz nudi jeftino povoljno seljenje stanova kuća lokala. Kao i firme poslovnog stambenog prostora magacina vikendica BG

Selidbe Beograd glavna i osnovna delatnost kojom se bavimo su selidbe. Prevoz povoljno, tu smo za Vaše sigurno, bezstresno i brzo preseljenje beograd.

Vršimo profesionalne usluge seljenja stambenog, poslovnog prostora jeftino. Selidbe u Beogradu u Srbiji, kao i u inostranstvu.

Besplatno Vas savetujemo, i besplatno procenjujemo uslugu. Radimo non-stop, svim danima, tokom cele godine bez obzira na vikende i praznike.

Povoljne Selidbe Beograd Prevoz Kamionom

Besplatna Procena Selidbe Beograd

saveti za selidbu prevoz beograd

Šta kažu korisnici
Beograd:

Jelena sa Čukarice: Mogu da pohvalim sve radnike u firmi jer su stvarno profesionalni. Iselili su moje stvari veoma pažljivo

Milica iz Novog Beograda: Zahvaljujuću vašoj firmi. Istog dana sam preselila sve stvari u moj novi stan. Hvala Vam puno

Zoran Palilula: U potrazi da moje slike koje su mi veoma važne preselim u atelje. Naišao sam na vašu firmu koja se jednostavno izdvajaju od svih ostalih. Tu nema dileme

Dragana iz Rakovice: Momci sjajni ste, svaka čast. Predložiću Vas svima kojima trebate

Petar sa Savskog Venaca: Trebalo je odmah da ispraznim stan i prebacim stvari u drugi. Pozvao sam vašu firmu. Ja ljudi ne znam šta bi radio sada da ne postojite, Hvala Vam

Dragan iz Stari Grad: Retko gde može da se nađe prava profesionalnost u našoj zemlji i naravno usluga. Sve pohvale od mene

Mica sa Voždovaca: Moje kućne ljubimce sam preselila preko vaše firme. Mogu samo da Vam poželim sve najbolje i Hvala Vam Puno

Gorica sa Vračara: Ostalo je šut i neke stare komode koje sam htela da bacim. Pozvala sam vašu firmu. I oni su istog dana došli i rešili moj problem

Dejan iz Zemuna: Oduševljen sam načinom na koji se firma odnosi prema nama. Sa puno uvažavanja i predanosti da nam izađu u susret

Kristina sa Zvezdare: Pozvala ih i u roku od nekoliko sati došli su i prebacili smo sve stvari u pomoćnu zgradu. Stvarno su super

Goca iz Barajeva: Preporučila Vas je moja drugarica. Kontaktirala sam Vas i moj klavir je sada u jednom novom prelepom stanu. Momci kod mene možete uvek na kafu

Milan iz Grocke: Preselio sam stvari u inostranstvu i mogu da preporučim svima vašu firmu. Sve su uradili veoma profesionalno

Danijela iz Lazarevaca: Selidba Banke je protekla sjajno, kasa, štandovi, stolovi, oprema. Mogu samo da Vas pohvalim

Goran iz Mladenovaca: Ogroman magacin od 500 kvadrata smo iselili za 2 dana Vašim kamionom. Sjajno ste obavili posao

Biljana iz Obrenovaca: Trebalo mi je odmah da prebacim Ta peć, krevete, televizor, moljca fotelju, orman. Došli su iz vaše firme Pikap-om i sa lakoćom preselili stvari

Nebojša iz Sopota: Ja sam penzioner i nisam mogao sam da prebacim stvari. Unajmio sam radnike, došli su momci i završili posao

Stefan sa Surčina: Trebalo je avionom da pošaljeme neke stvari u inostranstvo. Tražio sam pakovanje od vaše firme, oni su veoma brzo došli, ljudi hvala Vam

Pozovite