Nameštaj i selidba nameštaja

Sve što treba da znate o zaštiti, pakovanju i prevozu nameštaja

 

Nameštaj i selidba: sve što treba da znate o zaštiti, pakovanju i prevozu nameštaja

Nameštaj i selidba: sve što treba da znate

Sve što treba da znate o zaštiti, pakovanju i prevozu nameštaja

Iako pakovanje sitnih stvari, posuđa i garderobe može biti dosadno, demontaža nameštaja i njegovo pakovanje svakako zahteva veći i ozbiljniji fizički napor i dobru organizaciju. Činjenica je da veliki i glomazni komadi nameštaja nisu predviđeni za prolazak kroz vrata i uske hodnike. Posmatrajući ih kao celinu sastavljenu od pojedinačnih komponenti, najbolji način za njihov transport i selidbu jeste demontaža. Na taj način će se omogućiti lakši transport, ali i smanjiti rizik od oštećenja podova, zidova i okvira vrata prilikom iznošenja nameštaja. Postoji puno razloga da pozovete profesionalce da Vam pomognu u organizaciji i realizacije selidbe i prevoza jer poseduju sve potrebne alate za pakovanje i zaštitu, demontažu nameštaja i stručnost da sve ponovo montiraju. U nastavku sledi odgovor na pitanje: šta treba znati prilikom selidbe nameštaja? Nameštaj i selidba nameštaja - Sve što treba da znate o zaštiti


Zaštita nameštaja prilikom selidbe

Da bi nameštaj bio uspešno preseljen na željenu lokaciju, potrebno ga je adekvatno zaštititi pre same selidbe. Pre početka demontaže i pakovanja, odvojite vreme da temeljno očistite i obrišite sav svoj nameštaj. Prašina i ostaci mogu izgrebati vaš nameštaj tokom procesa selidbe. Osim toga, čišćenje nameštaja pre nego što se preselite takođe znači da nećete unositi nepotrebnu prljavštinu u svoj novi dom. Nakon toga, demontirajte onaj nameštaj koji je moguće demontirati. Na taj način ćete olakšati njegov utovar i transport.


Koristite novine, peškire i druge meke predmete kao što su čaršafi ili ćebad da umotate lomljive predmete koje planirate da spakujete. Takođe, predmeti kao što su čarape mogu pomoći u zaštiti lomljivih stvari. Korišćenje ove metode može vam pomoći da maksimalno iskoristite zalihe za pakovanje jer ćete moći da transportujete više predmeta sa manje kutija.
Ukoliko imate dosta gabaritnog nameštaja koji treba preseliti (kreveti, ormari, komode), nemojte pomerati nameštaj sami. Agencija za selidbe i prevoz će Vam pomoći i na taj način sprečiti pojavu povrede, ali i oštećenja nameštaja i podova. Za pomeranje teškog i gabaritnog nameštaja, Agencija za selidbe i prevoz koristi posebnu opremu koja pomaže u lakšem prenosu nameštaja do kombija ili kamiona. Vi možete pomoći tako što ćete raščistiti put do vrata i kroz hodnik, da omogućite timu profesionalaca za selidbe da neometano izvrše utovar nameštaja u kombi ili kamion za selidbu.

Zaštita nameštaja prilikom selidbe


Rasklapanje nameštaja prilikom selidbe

Istraživanja pokazuju da je često jeftinije kupiti nov nameštaj, nego seliti postojeći nameštaj velikih gabarita. Zato, ako se odlučite da ipak zadržite stari ormar koji Vam je ostao od bake, pre selidbe u novi stan/kuću, izmerite vrata (da biste znali da li može da se iznese) kao i dimenzije prostora gde će se nalaziti kada se preslite. Tek tada, pristupite demontaži i rastavljanju gabaritnog nameštaja.
Veliki i gabaritni nameštaj demontirajte uvek sa nekim, a razlog tome jeste što gabaritni nameštaj zahteva da imate pomoć. Da biste uštedeli vreme prilikom rasklapanja nameštaja, unapred pripremite odgovarajući alat za bezbednu demontažu. Većina komada nameštaja koje imate sastavljena je uz pomoć šrafova, vijaka i navrtki. U zavisnosti od vrste nameštaja, ti šrafovi, vijci i matice će biti različite veličine, tako da ćete morati da imate jedan komplet šrafcigera za uklanjanje šrafova i jedan set ključeva za uklanjanje vijaka i matica. Kada se bavite rasklapanjem nameštaja, obavezno sve sitne delove, šrafove i matice spakujte u plastične kese. Kese, zatim, zalepite na sam komad nameštaja na koji se delovi odnose. Tako ćete znati gde je i koji deo namenjen za dati komad nameštaja kada za njegovu ponovnu montažu dođe vreme.


Najčešće je potrebno rastaviti/demontirati sledeći nameštaj:
• Bračni kreveti – su često glomazni i sadrže veliki broj delova. Uklonite fioke, rastavite okvir, skinite dušek.
• Radni stolovi – iako lako mogu da se iznesu/unesu, preporučljivo je da se demontiraju nogari, kao i fioke (ukoliko ih ima). Iako možete da koristite samo traku da sprečite njihovo otvaranje, lakše je potpuno ih ukloniti.
• Trpezarijski stolovi – potrebno je skinuti samo nogare, ali se pobrinite da ih obeležite kako biste ih kasnije vratili na pravo mesto.
• Ormari/komode – poželjno je isprazniti i izvaditi sve fioke i sve prateće elemente (npr. ogledalo). Za ormare sa ogledalima, obavezno rastavite ogledalo i adekvatno ga upakujte kako se ne bi izgrebalo ili razbilo. Veći ormari zahtevaju potpunu demontažu jer zbog svojih gabaritnih dimenzija ne mogu da prođu kroz vrata.

Kod tehničke opreme, ako niste sigurni oko povezivanja, napravite fotografiju koja prikazuje način povezivanja pre nego što krenete sa demontažom. Tako ćete lakše ponovo montirati i povezati svoje tehničke uređaje.
Ekstra savet: Ako su neki delovi nameštaja zalepljeni, loša je ideja samostalno ih i nasilno rastavljati. Rastavljanje i demontaža takvog nameštaja može imati visok rizik od oštećenja i nemogućnosti ponovne montaže.

Rasklapanje nameštaja prilikom selidbe


Prevoz nameštaja prilikom selidbe – sve što treba da znate...

U zavisnosti od obima posla i veličine selidbe, potrebno je izabrati odgovarajuće prevozno sredstvo. Uvek je važno proceniti gabarite nameštaja kako bi se, u skladu sa tim, odredio tip vozila kojim će se vrštiti prevoz. Materijal za vezivanje nameštaja tokom transporta će sprečiti njegovo oštećenje, a vozilo sa rampom će olakšati utovar i istovar nameštaja.


Način na koji se vrši utovar nameštaja u kombi ili kamion zavisi od vrste nameštaja. Imajući u vidu da nameštaj može biti modularni, tapacirani, pa čak i starinski, svaka vrsta nameštaja ima određena pravila za utovar i svoje karakteristike transporta.
Prilikom selidbe i pakovanja stvari u kombi ili kamion, prvo se vrši utovar velikog nameštaja. Ogromni ormari, ugaone garniture, kreveti i police postaće osnova na koju se dalje slažu kutije. Tapacirani nameštaj je potrebno posebno obložiti streč folijom kako bi se sprečilo prljanje i oštećenje, dok se kod antikviteta posebno vodi računa o zaštiti.


Na ivice gabaritnog nameštaja postavite stiropor kako bi se zaštitile od oštećenja prilikom iznošenja, utovara, transporta i istovara. Takođe, na stvari koje su obložene kožom, nikada ne pakujte drugi nameštaj ili spakovane kutije.

Prevoz nameštaja prilikom selidbe – sve što treba da znate


Transport i prevoz nameštaja prilikom selidbe

Pored načina pakovanja nameštaja u kombi ili kamion, potrebno je znati da se nameštaj može transportovati upakovan u kutije ili bez zaštitne ambalaže. Metoda pakovanja je svakako efikasnija jer se na taj način, korišćenjem adekvatnih materijala za pakovanje prilikom selidbe, sprečava oštećenje robe u transportu. Posebno je važno da se u prevoznom sredstvu koje se koristi za selidbu nalaze trake za dodatno učvršćivanje i da se pakovanje nameštaja i pratećih stvari vrši tako da ne postoji prazan prostor.


Za transport i prevoz antikviteta, posebna pažnja se poklanja njegovom pakovanju i utovaru. Zbog toga kombi ili kamion moraju biti prethodno pripremljeni: potrebno je sprečiti klizanje i slučajne ogrebotine. Transport jedinstvenih i unikatnih komada nameštaja se obavlja što je preciznije moguće, bez žurbe, uz poštovanje maksimalne brzine od 60 do 80 km/h, kako bi se pri opreznoj vožnji bezbednost transporta podigla na viši nivo.

Transport i prevoz nameštaja prilikom selidbe


Prevoz nameštaja za 1 sat po najnižim cenama

Znamo da je selidba stresan događaj u životu svakog čoveka, bez obzira na to koliko vremena imate da se organizujete i pripremite sve. Ipak, šta ako za selidbu imate samo jedan sat?  Da li znate da za potrebe brze selidbe i prevoza možete angažovati Agenciju za selidbe i prevoz Beograd? Selidba u žurbi i prevoz nameštaja je moguć ukoliko se fokusirate na širu sliku – brzog pakovanja i još bržeg prevoza.


Po najpovoljnijim cenama, stručni tim profesionalaca omogućiće brzo, lako i jednostavno prevoz nameštaja do željene lokacije. Bez obzira da li je u pitanju selidba stambene jedinice ili selidba poslovnog prostora, prevoz nameštaja može biti organizovan za 1 sat i to po najnižim cenama na tržištu. Naš tim stručnjaka omogućiće efikasan i brz utovar, prevoz nameštaja i njegov istovar na teritoriji Beograda i čitave Srbije.

Prevoz nameštaja za 1 sat po najnižim cenama

 

 

Besplatna Procena Selidbe Beograd

saveti za selidbu prevoz beograd

Šta kažu korisnici
Beograd:

Jelena sa Čukarice: Mogu da pohvalim sve radnike u firmi jer su stvarno profesionalni. Iselili su moje stvari veoma pažljivo

Milica iz Novog Beograda: Zahvaljujuću vašoj firmi. Istog dana sam preselila sve stvari u moj novi stan. Hvala Vam puno

Zoran Palilula: U potrazi da moje slike koje su mi veoma važne preselim u atelje. Naišao sam na vašu firmu koja se jednostavno izdvajaju od svih ostalih. Tu nema dileme

Dragana iz Rakovice: Momci sjajni ste, svaka čast. Predložiću Vas svima kojima trebate

Petar sa Savskog Venaca: Trebalo je odmah da ispraznim stan i prebacim stvari u drugi. Pozvao sam vašu firmu. Ja ljudi ne znam šta bi radio sada da ne postojite, Hvala Vam

Dragan iz Stari Grad: Retko gde može da se nađe prava profesionalnost u našoj zemlji i naravno usluga. Sve pohvale od mene

Mica sa Voždovaca: Moje kućne ljubimce sam preselila preko vaše firme. Mogu samo da Vam poželim sve najbolje i Hvala Vam Puno

Gorica sa Vračara: Ostalo je šut i neke stare komode koje sam htela da bacim. Pozvala sam vašu firmu. I oni su istog dana došli i rešili moj problem

Dejan iz Zemuna: Oduševljen sam načinom na koji se firma odnosi prema nama. Sa puno uvažavanja i predanosti da nam izađu u susret

Kristina sa Zvezdare: Pozvala ih i u roku od nekoliko sati došli su i prebacili smo sve stvari u pomoćnu zgradu. Stvarno su super

Goca iz Barajeva: Preporučila Vas je moja drugarica. Kontaktirala sam Vas i moj klavir je sada u jednom novom prelepom stanu. Momci kod mene možete uvek na kafu

Milan iz Grocke: Preselio sam stvari u inostranstvu i mogu da preporučim svima vašu firmu. Sve su uradili veoma profesionalno

Danijela iz Lazarevaca: Selidba Banke je protekla sjajno, kasa, štandovi, stolovi, oprema. Mogu samo da Vas pohvalim

Goran iz Mladenovaca: Ogroman magacin od 500 kvadrata smo iselili za 2 dana Vašim kamionom. Sjajno ste obavili posao

Biljana iz Obrenovaca: Trebalo mi je odmah da prebacim Ta peć, krevete, televizor, moljca fotelju, orman. Došli su iz vaše firme Pikap-om i sa lakoćom preselili stvari

Nebojša iz Sopota: Ja sam penzioner i nisam mogao sam da prebacim stvari. Unajmio sam radnike, došli su momci i završili posao

Stefan sa Surčina: Trebalo je avionom da pošaljeme neke stvari u inostranstvo. Tražio sam pakovanje od vaše firme, oni su veoma brzo došli, ljudi hvala Vam

Pozovite